Mina prioriterade frågor

1. En skola med fokus på kunskap och kvalitet

2. För en statlig skola för ökad likvärdighet och en tuff Skolinspektion

3. Mindre barngrupper på Västerås förskolor- som ökat under socialdemokratiskt styre

4. Lärarlegitimation med krav på ämnesbehörighet ökar läraryrkets status. Dags att införa lämplighetstest för studenter som söker lärarutbildingen.

5. Inför fler lärlingsutbildningar och erbjud gymnasial lärlingsanställningsvatal. Nej till socialdemokraternas sorteringsskola som stavas: krav på alla, oavsett förkunskaper, intresse och framtidsplaner för abetslivet, att läsa in allmän högskolebehörighet. I Folkpartiets skola får ungdomar välja. Lärlingar förebygger utanförskap och ungdomsarbetslöshet.

6. Jag vill att den som vill anställas som rektor ska förordnas på 4 år i taget samt vara lärare i botten. Det är ett krav som bör skrivas in i skollagen.

7. Satsa på lärarkompetensen, fler ämnesbehöriga lärare ökar kvaliteten i skolan.

8. Skolan har misslyckat i arbetet mot mobbning. Dags att ställa krav på de vuxna att agera snabbare samt flytta på de som mobbar, inte den som blir mobbad.

9. Skollagen ska ge lärare och rektor stöd att erjuda en skola med arbetsro- nej till stöd och mobiltelefoner i klassrummet.

10. Friskolor ska etableras efter en tuff kvalitetsgranskning. Dåliga skolor, oavsett huvudman ska läggas ner. Kvalitet ska vara avgörande.

11. Viktigt satsa på vuxenutbildning och Yrkeshögskolan som komplement till högskolestudider.

12. Satsa på att höja de duktigaste lärarnas lärarlöner


1 thought on “Mina prioriterade frågor”

 • 1
  Kitty Kuusk on 23 mars, 2016 Svara

  Hej Roger. Mitt namn är Kitty och jag är masterstudent i statsvetenskap på SU. Jag har förstått att du är vaken och tycker det är viktigt att kriminalisera terrorresor och att kriga för IS. Det är helt skandalöst att det fortfarande inte är olagligt.

  Min fråga: vet du om det finns något som medborgare kan göra för att trycka på regeringen?

  Tack på förhand!
  Vänligen, Kitty

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *